Public Announcement

In accordance with the provisions of Article 60 of Law n2.350/2001 on land-use planning and urban planning, with subsequent modifications and additions and taking into account the request of SC BUDAVAL RO SRL, formulated by Mr. Peter-Roland Laszlo, registered under No. 5114/11.05.2021,
The Town Hall of Jucu publishes today, May 12, 2021, for information and consultation of the public, the supporting memorandum having as its theme the elaboration of the PUD Documentation for the objective "Paper cutting and storage hall, access, fencing, branches and connections to utility networks".
The entire documentation can be consulted at the office of urban planning, landscaping, land and environment, daily between 9-13 hours. Between 13 May 2021 and 1 June 2021 the interested public has the opportunity to submit proposals, suggestions and opinions on the proposals in the PUD, on the e-mail address office@primariajucu.ro or at the premises. Jucu de Sus nr. 112.

A01 INCADRAREA IN ZONA

A02 SITUATIE EXISTENTA

A03 REGLEMENTARI URBANISTICE 2

A04 REGLEMENTARI EDILITARE

A05 OBIECTIVE DE UTILITATE PUBLICA

A06 ILUSTRARE URBANISTICA CONCEPT

Anunt ziar BUDAVAL RO

MOUA131 REV00 PUD - MEMORIU

 • paper cutting and storage hall


Koronavírus

Szeretnénk megköszönni vevőink türelmét és együttműködését a járványhelyzet okozta szokatlan körülmények között. Cégünknél többféle óvintézkedést vezettünk be, amelyek nehezítették ugyan a munkát, de a járványszerű megbetegedéseket és a leállást el tudtuk kerülni. A különleges helyzet és problémák ellenére a tavaszt sikeresnek tekinthetjük. A kiszolgálás folyamatosságát végig fent tudtuk tartani, és versenytársainknál rövidebb szállítási határidővel tudtuk teljesíteni a megrendeléseket. Számos új vevő szavazott bizalmat cégünknek, reméljük velük hosszú és gyümölcsöző kapcsolatok alakulnak ki.

 • covid corona vírus


2020. évi nagyberuházásunk: az új hotmelt bevonó gép

A Budaval Zrt az utóbbi években jelentős beruházásokat végzett, az öntapadós anyagok gyártási kapacitásainak megújítása érdekében. 2018-ban került üzembehelyezésre az új Olbrich típusú bevonó gépünk, amely korszerű technológiával biztosítja a vizes bázisú ragasztójú öntapadós anyagaink gyártását. Mivel az utóbbi években egyre növekvő igényt tapasztaltunk a hotmelt típusú ragasztóval gyártott termékek iránt, és a jelenlegi hotmelt gépünk kapacitásainak határán járt, 2019-ben egy új, hotmelt ragasztós bevonó gép beszerzése mellett döntöttünk. Közel egyéves előkészítés után idén júniusban megérkezett telephelyünkre Olaszországból az új, egyedi tervezésű gép, amelynek összeszerelése jelenleg folyamatban van. A tervezési folyamatban kollégáink is közreműködtek. Az új gép maximális gyártási sebessége 300m/perc, így a jelenleginél lényegesen nagyobb kapacitásokat biztosít a Budaval Zrt számára. A minőség biztosítása érdekében a 21 méter hosszúságú, automata tekercsváltós gép új típusú felhordó fejjel készül, ami jobb felhordási egyenletességet eredményez. További előnye a szélesebb felhordási grammsúly spektrum is, ami további lehetőségeket biztosít különleges felhasználási területekhez. Az új gép összeszereléséről hamarosan videókat nézhetnek meg a Facebook oldalunkon.

 • új hotmelt bevonó gép


Gőzkazán beruházásunk üzembe helyezése

Az öntapadó termékek gyártása és méretre vágása során keletkező papír hulladék formájában okoz környezeti terheket. Az elmúlt években új lehetőségeket kerestünk a környezeti terhek minimalizálására és a keletkezett hulladék hasznosítására. A megvalósított gőzkazán beruházásunk egyszerre oldja meg a hulladék helyben történő hasznosítását és járul hozzá gyártási energiaszükségletünk csökkentéséhez. A 2020 második negyedéve óta üzemszerűen működő gőzkazánunk a gyártás során keletkező papírhulladék elégetésével gőzt fejleszt, amelyet a gyártási folyamat során a papír visszanedvesítésére használunk fel a vizes bevonógépeinken. Késő őszi és téli hónapokban az irodahelységek fűtésére is alkalmas itt keletkező gőz. A megoldás egyedisége miatt több évesre nyúlt beruházási folyamatunk most lezárult, és a jövőben a Budaval Zrt környezeti hulladékterhelése lényegesen csökken.

 • gőzkazán üzembe helyezés


Tovább bővült FSC® termékeink köre

A Budaval Zrt 2018 óta forgalmaz FSC® minősítésű csomagolóanyagokat, amellyel a felelős erdőgazdálkodásból származó termékeket jelölik. Az FSC® minősítéssel értékesített termékeink köre folyamatosan bővül: a Thermal Top, egyes SG Premium és Vellum termékek mellett 2020-ban már az SG Greaseproof termékeink is FSC® minősített alapanyagból készülnek.

 • fsc® termékek sg premium vellum


Labor fejlesztés – új hotmelt és vizes bevonó gépek beszerzése

A Budaval Zrt a minőség biztosítása és az új megoldások keresése érdekében jelentős erőforrásokat fordít a fejlesztési tevékenységre. 2018-ban került átadásra az új laborunk, ahol munkatársaink folyamatosan szabályozott környezeti feltételek mellett tudják elvégezni a minőségbiztosítási méréseket és fejlesztéseket. Idén két új labor bevonó gép került üzembe helyezésre. Ezekkel laborkörülmények között tudjuk előzetesen tesztelni új termékeinket, mind a vizes, mind a hotmelt ragasztós termékek esetében. Az új labor bevonó gépek nemcsak a fejlesztésekhez használhatók, hanem olyan vevői (A4-es) mintaigényeket is ki tudunk velük elégíteni, amelyekre eddig nem voltunk képesek. Az eszköz további előnye, hogy labor-méretű kasírozóval rendelkezik, így labor-kasírozott mintáink minőségét is javítani tudjuk.

 • labor hotmelt gép


Thermo karton/alappapír - alapanyag váltás

Az Európai Bizottság (EU) 2016/2235 rendelete alapján a Thermal karton alapanyagok folyamatos leváltásra kerülnek. Az új törvényi szabályozás értelmében az anyagok BPS- és BPA (bisphenol) mentesen kerülnek gyártásra. Ennek érdekében az alappapírok a következő néven lesznek elérhetőek 2019. tavaszától: Thermal Board BPA free136 g/m2 (9054222) és a Thermal Board BPA free 180 g/m2 (9054322). A Thermal ECO fedő leváltására előreláthatóan nyáron kerül sor.

 • thermal board bpa free


Kétoldalt mázolt karton – alapanyag váltás

A kétoldalt mázolt kartonoknál a beszállító váltás folyamatban van. A grammsúlyban változás nem történik, továbbra is a 130, 150, 170, 200, 250, 300 g/m2 kétoldalt mázolt kartonok lesznek elérhetők Coated Board 2S néven.

 • coateted board 25


Specialitások – alapanyag váltás

A speciális termékeink közül, jelenleg két termék kivezetése van folyamatban: a Silver Metallic és a Gloss 80 g/m2. Ezek helyettesítésére kerülnek bevezetésre a „WS” azaz WET STRENGHT speciális tulajdonsággal rendelkező alapanyagok, melyek nagyobb nedvességtűrő képességgel rendelkeznek. Az új „WET STRENGHT” termékek elérhetők a portfóliónkban: a Silver Metallic WS és a Gloss 80 WS

 • silver metalic gloss


Fólia – alapanyag váltás

Idén új termékként kerülnek bevezetésre a következő fólia alapanyagok: BOPP Silver Gloss új fedő, amely megegyezik az elődjével: BOPP White Matt 65 micron és BOPP Tranps. Gloss 60 micron Az új termékek jelenleg elérhetőek aktuális készletünkben.

 • BOPP White Matt 65 micron


Miért használjuk?

Az FSC® (Forest Stewardship Council − Erdőgondnoksági Tanács) létrejöttének célja, hogy elősegítse a világ erdeinek felelősségteljes gazdálkodását. Az FSC® egy nemzetközileg elismert szabványrendszer, amely azoknak a cégeknek biztosít akkreditált tanúsítványt, akiknek felelősség fontos az erdőgazdálkodás folyamatában. Az FSC® tanúsított fából készült anyagok (pl. papír) mozgásának pontos nyilvántartása, az ún. eredetkövetési lánc, amely garantálja, hogy az adott termék olyan erdőgazdaságból származik, ahol a kitermelés és az erdő újra telepítése során a biodiverzitás (az élővilág sokféleségét) és az ökológiai egyensúly fennmarad. A ténylegesen jogosult FSC® logó használatára, nem elegendő, hogy csak az alapanyag legyen FSC® tanúsítvánnyal ellátva, amelyből az Ön terméke készül. Amennyiben a nyomda nem az FSC® eredetkövetési lánc tagja, akkor Ön jogtalanul fogja használni az FSC® védjegyet. Ennek következményében jogi felelősség az Ön cégét terheli. Minden partnerüknek szívesen állunk rendelkezésére, amennyiben kérdései lennének a tanúsítvánnyal kapcsolatosan. FSC® tanúsítvánnyal rendelkező termékeink:Vellum B-FSC®, Thermal St. Top- FSC®, SG Premium-FSC®.

 • B-FSC® Thermal St Top- FSC® SG Premium-FSC


Boros – alapanyag váltás

A boros alapanyagok 80 grammsúlyban megszűnnek. A jelenleg készleten levő termékek eladása után kivezetésre kerülnek a következő anyagok: Satine White 80 g/m2, Verge White 80 g/m2, Verge Ivory 80 g/m2, Cross Wine 90 g/m2, MC Coat 80 g/m2, Verge Black 85 g/m2, Natural Line 80 g/m2, Chromo Linen 80 g/m2. Újként kerülnek bevezetésre a 90 grammsúlyban elérhető termékek: Satine White C 90 g/m2 (jelenleg 80 g/m2 -ként elérhető), Verge White 90 g/m2 (jelenleg 80 g/m2 -ként elérhető), Verge Ivory 90 g/m2 (jelenleg 80 g/m2 -ként elérhető), Felt Extra White 90 g/m2 (rusztikus fehér), Bombacio 95 g/m2 (pamut alapú). A jobb feldolgozhatóság érdekében a WG65 szilikont lecseréljük boros alapanyagok esetében, helyette a jobb futtathatóságú WG80 (80g-os) kerül bevezetésre. Az árakkal kapcsolatban kereskedő kollegáink adnak tájékoztatást.

 • Verge White 80 g/m2 Verge Ivory 80 g/m2